söndag 19 december 2010

ang. rädsla.

under diverse militära diktaturer i latinamerika hände det att det planterades bomber på människor med vänstersympatier, de sprängdes på en offentlig plats och kallades sen för terrorister.
detta var inga extremister....endast vanliga människor med en annan typ av åsikt än den påtvingade.
skälet till att regeringen gjorde detta var för att de behövde en syndabock, en distraktion från det sociala kaoset och orättvisorna som utspelade sig runtom.
de behövde ett skäl till att rättfärdiga sitt förtryck.

och ja, visst, historien har en tendens att upprepa sig....men den här gången tror jag att det handlar om mer.
det går inte längre att låtsas som att det regnar, för skiten verkligen VRÄKER ner över oss nu.
vi är på väg mot en väldigt dyster framtid....och du kanske inte tror att det gäller dig, just nu, men det börjar med terrorister, papperslösa flyktingfamiljer, invandrare...sen kanske lågavlönade arbetare....helt plötsligt slutar det handla om nationalitet.....och börjar handla om dig.
vem ska försvara DIG när din åsikt är förbjuden?

jag läste en fantastisk artikel av Jonas Hassen Khemiri idag och efteråt grät jag tårar av lättnad.
det är som att man haft en klump av frustration i halsen, för det finns så mycket att säga. och så mycket som är så absurt uppenbart, men svårt att sätta i ord. 
och det är svårt att hitta balansen mellan att skrika så högt så ingen hör vad det är man egentligen säger och prata så tyst så man försvinner i sorlet.

men det här var precis vad som behövdes, det här satte fingret på det verkliga problemet och det verkliga skälet till att världen ser ut som den gör idag: rädsla

gör dig av med rädslan, så lättar dimman. 

så, TACK för den här artikeln, den gör en skillnad:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar